منتدى المنشاة الكبرى
الفراخ المشويه + الارز 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الفراخ المشويه + الارز 829894
ادارة المنتدي الفراخ المشويه + الارز 103798
منتدى المنشاة الكبرى
الفراخ المشويه + الارز 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الفراخ المشويه + الارز 829894
ادارة المنتدي الفراخ المشويه + الارز 103798
منتدى المنشاة الكبرى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى المنشاة الكبرى

 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
goweto_bilobedوظائف شاغرة 16/7/2014الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالأربعاء يوليو 16, 2014 12:48 am من طرفgoweto_bilobedوظائف شاغرة 4/7/2014الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالجمعة يوليو 04, 2014 6:49 pm من طرفgoweto_bilobedمحاضرات فيديو في هندسة الزلازل وتصميم المنشأت لمقاومة الزلازلالفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالإثنين يونيو 30, 2014 9:40 pm من طرفgoweto_bilobedوظائف شاغرة 26/6/2014الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالأربعاء يونيو 25, 2014 10:12 pm من طرفgoweto_bilobedوظائف شاغرة 18/6/2014الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالثلاثاء يونيو 17, 2014 10:48 pm من طرفgoweto_bilobedوظائف شاغرة في السعوديةالفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالخميس يونيو 12, 2014 11:42 pm من طرفgoweto_bilobedوظائف شاغرة متنوعةالفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالجمعة يونيو 06, 2014 1:16 pm من طرفgoweto_bilobedجداول امتحانات نصف العام محافظة القليوبية الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 04, 2013 6:57 pm من طرفgoweto_bilobedتابعوا معنا مسابقة الهدى والنور 2013 الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالسبت أغسطس 24, 2013 9:11 pm من طرفgoweto_bilobedالان نتيجة مسابقة الهدى والنور للقرآن الكريم الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالثلاثاء يوليو 09, 2013 12:24 pm من طرفgoweto_bilobedأفكارنا هي السبب الرئيسي لأمراضناالفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالسبت يونيو 29, 2013 5:58 pm من طرفgoweto_bilobedالان نتيجة الاعدادية بالاسكندريةالفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالسبت مايو 25, 2013 3:29 pm من طرفgoweto_bilobedتفعيل النسخة المحموله من منتدى المنشاة الكبرى الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالإثنين مايو 20, 2013 11:45 am من طرف

شاطر | 
 

 الفراخ المشويه + الارز

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
احمد سالم
عضو ذهبى
عضو ذهبى
احمد سالم

ذكر عدد المساهمات : 643
نقاط : 16247
تاريخ التسجيل : 06/03/2010
العمر : 40
الموقع : لسه تايه
المزاج العمل

الفراخ المشويه + الارز Empty
مُساهمةموضوع: الفراخ المشويه + الارز   الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالثلاثاء مارس 16, 2010 9:56 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ازيكم يا بنوتات يا حلوين

جبتلكم النهاردة فراخ مشوية على طريقة الشيف يسري شفتها على قناة الحياة
من أسبوعين تقريباً
ودخلت دماغي أوي
وقررت اني أعملها في أقرب فرصة
وفعلا عملتها وطلعت تحفة

المقادير

فرخة كاملة
1/2 كوب زبدة
2 ملعقة كبيرة زعتر
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون ( ليمونة كاملة كبيرة)
بشر ليمونة
كسبرة ناشفة
بهارات
ملح وفلفل

الفراخ المشويه + الارز Aboshdg-c65e0fbc53


نجيب الفرخة ونغسلها كويس أوي
وانا هنا جبت فرخة بلدي لأني بحب الفراخ البلدي جدا
بس براحتك لو بتحبي الفراخ البيضا مفيش مشكلة
بس الفرخة تكون صغيرة مش كبيرة
علشان مايكونش فيها دهون وكمان تستوي بسرعة
ونفصل الجلد عن اللحم

الفراخ المشويه + الارز Aboshdg-590c24eae0


الفراخ المشويه + الارز Aboshdg-8d4861e662


بعد كده نعجن الحشوة مع بعضها
وعلى فكرة بالنسبة للناس اللي بتعمل ريجيم مايخافوش خالص من الزبدة اللي هتحشوا بيها الفراخ
هي هتدي لون ذهبي بس للجلد من بره
وهتسيح وهتنزل كلها مع الصوص
وممكن تكبيها بعد ما الفرخة تستوي
غير كده احنا بنشيل جلد الفراخ عند الأكل

الفراخ المشويه + الارز Aboshdg-90196fc216


بعد كده نجيب صينية نخرط فيها بصلة كبيرة
وتكون متبلة بالملح والفلفل
وممكن نحط عليها أعواد زعتر

الفراخ المشويه + الارز Aboshdg-be5f6cacd1


بعد كده نتبل الفراخ ونحشيها بالحشوة من جوا
مابين الجلد واللحم
ونكتفها كويس جدا
نلف الجناح من ورا عكسي
والوراك ممكن ندخلها في الفرخة نفسها او نلفها بخيط دوبارة
ونحطها فوق البصل في النصف

الفراخ المشويه + الارز Aboshdg-8f32862809.


ندخلها فرن يكون متسخن قبل كده ونسيبها لمدة 10 دقائق على نار عالية
ونخرجها تاني نلفها بورق سيلفر

الفراخ المشويه + الارز Aboshdg-532f592bf0


الفراخ المشويه + الارز Aboshdg-17900a8c43
بعد كده ندخلها الفرن على نار متوسطة
نسيبها لمدة نصف ساعة
وبعدين نهدي عليها النار ونسيبها تستوي براحتها ع الهادي

بعد كده نعمل الأرز
وانا الحمد لله بعمل رز بالخلطة حلو أوي
نقول بقا الطريقة

أنا أخدت الكبدة والقناصة والقلب بتاع الفرخة
قطعتهم قطع صغيره اوي
وقطعت بصلة متوسطة
شوحتهم في الزبدة وشوية زيت ذرة صغيرين
( لازم تحطي زيت علشان الرز مايلزقش منك )
وحطيت معاهم
زبيب
لوز مقطع (ممكن سوداني مقشر بيكون أحلى واطعم)
معلقة كبيرة نعناع ناشف
معلقة كبيرة كركم
معلقة كبيرة قرفة
ملح وفلفل
بقلبهم كويس وأحمرهم في الزبدة



بعد كده بنضيف الرز للخلطة دي وبنكون ناقعينه شوية في الميه



بعد كده ضفت له الشوربة وسبته يستوي بالطريقة العادية

بعد كده الفراخ استوت وطلعتها من الفرن وده كان شكلها



وبعد ما الرز استوي
حطيت الرز على طبق سيرفيس كبير
وصوص الفراخ من حواليه
وحطيت الفرخة في النصف
وده كان شكلها النهائي
الفراخ المشويه + الارز Aboshdg-088fec4fa8




وعلى فكرة انا نسيت ادهنها زبدة من فوق
لو كنت دهنتها كان هيبقى لونها ذهبي أكتر من كده
معلش بقا دي اول مرة أعمل فيها فراخ مشوية بالشكل ده
بس حقيقي طلعت تحفة
ريحتها كانت حلوة جدا جدا وهي في الفرن
وطعمها كان يجنن
بشر الليمون مع الزعترمديها طعم جنان
جربوها وعلى ضمانتي
وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد سالم
عضو ذهبى
عضو ذهبى
احمد سالم

ذكر عدد المساهمات : 643
نقاط : 16247
تاريخ التسجيل : 06/03/2010
العمر : 40
الموقع : لسه تايه
المزاج العمل

الفراخ المشويه + الارز Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفراخ المشويه + الارز   الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالخميس مارس 18, 2010 5:43 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد وهيب
عضو فعال
عضو فعال
احمد وهيب

ذكر عدد المساهمات : 64
نقاط : 15508
تاريخ التسجيل : 16/03/2010
العمر : 47
المزاج العمل

الفراخ المشويه + الارز Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفراخ المشويه + الارز   الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالسبت مارس 20, 2010 10:23 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد سالم
عضو ذهبى
عضو ذهبى
احمد سالم

ذكر عدد المساهمات : 643
نقاط : 16247
تاريخ التسجيل : 06/03/2010
العمر : 40
الموقع : لسه تايه
المزاج العمل

الفراخ المشويه + الارز Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفراخ المشويه + الارز   الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالإثنين مارس 22, 2010 9:18 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Mahmoud Shreif
المشرف العام
المشرف العام
Mahmoud Shreif

ذكر عدد المساهمات : 461
نقاط : 16117
تاريخ التسجيل : 16/02/2010
العمر : 35
الموقع : المنشأة الكبرى
المزاج الحمد لله

الفراخ المشويه + الارز Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفراخ المشويه + الارز   الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالإثنين مارس 22, 2010 11:18 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.yahoo.com
احمد سالم
عضو ذهبى
عضو ذهبى
احمد سالم

ذكر عدد المساهمات : 643
نقاط : 16247
تاريخ التسجيل : 06/03/2010
العمر : 40
الموقع : لسه تايه
المزاج العمل

الفراخ المشويه + الارز Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفراخ المشويه + الارز   الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالإثنين مارس 29, 2010 12:57 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عزوز 2010
عضو جديد
عضو جديد


ذكر عدد المساهمات : 6
نقاط : 14468
تاريخ التسجيل : 07/02/2011
العمر : 23
المزاج عال

الفراخ المشويه + الارز Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفراخ المشويه + الارز   الفراخ المشويه + الارز Icon_minitimeالإثنين فبراير 07, 2011 11:40 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

الفراخ المشويه + الارز

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

(( [مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ] ))


صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى المنشاة الكبرى  :: منتدى الاسرة والمجتمع :: مطبخ حـــــــــــــــــــــــواء-
انتقل الى:  

©phpBB | Ahlamontada.com | منتدى مجاني للدعم و المساعدة | التبليغ عن محتوى مخالف | آخر المواضيع